Flatbread gerookte lamsbout

Voor de flatbread

  • Sandwich 8 stuks
  • 400 gr Bloem
  • 300 gr yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 7 gr zout

Meng alle ingrediënten in een beslag kom en maak er een mooie bol van.
Laat deze 15 minuten rusten in je kom met een vochtige theedoek.

Maak er 8 gelijke porties van en bol deze op, laat deze ook 15 minuten rusten.
Bestrooi je werkbank met bloem en rol ze in mooie dunne ovale plakken.

Voor de Muntsaus
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Griekse Yoghurt
25 gram munt
1 theelepel komijn
Peper en zout

Snijd de munt heel fijn en meng alles in een kom.

Voor de lamsbout

Lamsbout 1,7 kg (met been)
4 grote tenen knoflook
4 takken rozemarijn
4 takken tijm
Peper en grof zout

Bereiding
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 150°C. Prik met een scherp, puntig mes gaatjes in de lamsbout. Stop in deze gaten een paar schijfjes knoflook en een topje van de rozemarijn en tijm . Doe dit zo’n 8 keer in de bovenkant. Wrijf de bout in met olijfolie en bestrooi met het zeezout en de peper.

Plaats een lekbak weg van het vuur met water, ik heb daar nog de rest van de rozemarijn in gelegd, of dat uit maakt voor de smaak, ik twijfel eraan, maar het ruikt lekker tijdens het barbecueën.

Het resultaat mag er zijn!