De Minion methode

Nope. We hebben het niet over de gele wezentjes uit Despicable me, we hebben het over een manier om gedurende langere tijd een barbecue op temperatuur te houden.

De methode is genoemd naar Jim Minion, degene die de methode bedacht en voor het eerst gebruikte. Waar het in het kort op neerkomt is dat je een grote berg onaangestoken briketten in je barbecue plaatst en zes tot tien aangestoken briketten temidden van de onaangestoken briketten legt. De aangestoken briketten zullen de onaangestoken briketten langzaam aansteken, met als gevolg dat je zonder aanvullen lange tijd kunt barbecueƫn.

Maar, maar, maar… trekt de nare rook tijdens het ontsteken van de briketten dan niet in het vlees? Nee. Of althans, niet als je een beetje goede briketten gebruikt. Die van Weber zijn top, maar ook de gemiddelde kokosbriketten zijn prima voor dit doel te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s