Broodje gerookte kip

Gerookte kip. Dat is het basis-ingredient van een van de lekkerste broodjes ooit. Super simpel om te maken, maar als je het eenmaal op hebt blijf je het maar maken.

Voor de kip

  • Kipdijfilet (dij heeft meer smaak, maar normale kipfilet kan ook)
  • Kersen rookhout (appelhout werkt ook goed)

Bereiding
Laat de kipfilets een nachtje zwemmen in een badje van water, rozemarijn, knoflook, tijm, peper en een bergje zout. Plaats het geheel in de koelkast.

Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën rond 110°C. Plaats rookhout op de kolen, en leg de kipfilets in de barbecue zodra deze op temperatuur is. Rook de kip vervolgens tot een kerntemperatuur van 64°C en zorg er voor dat je deze temperatuur minstens 14 minuten aanhoudt. De kerntemperatuur is lager dan normaal wordt aanbevolen, maar door deze langer aan te houden loop je geen risico op salmonella, volgens meneer Louis Pasteur. Het grote voordeel van het aanhouden van deze lagere kerntemperatuur is overigens dat het waanzinnig veel sappiger vlees oplevert.

De kip kun je na bereiding prima invriezen, dus doe jezelf een lol en maak meteen een grotere hoeveelheid.

Voor het broodje zelf

  • Steenovenbroodjes
  • Mayonaise
  • Plakjes gerookte kip
  • Mild gerookte rauwe ham
  • Gekookt ei in plakjes
  • Komkommer in plakjes
  • Zout
  • Peper

Bak de broodjes af, gooi er een goede klodder mayonaise op, beleg vervolgens met rauwe ham, gevolgd door de gerookte kip. Om af te maken nog een paar plakjes gekookt ei en komkommer en voeg zout en peper toe naar smaak.

Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Niet echt netjes te eten, maar het gaat om de smaak, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s