Best Burger in Town

Brioche Hamburger Broodjes. Als je van hamburgers houdt, ben je het vast met me eens: het broodje is minstens zo belangrijk als het vlees. 


Voor de Burgers

Ga bij voorkeur naar een lokale slager en vraag naar goed gehakt met een vetpercentage van ongeveer 30 procent. Vet is natuurlijk smaak! 1 kilo zou genoeg moeten zijn voor 4 grote eters. Kruid het gehakt het liefst met alleen peper en zout, 5 om 5 gram. Kneed alles goed door elkaar en maak er mooie burgers van met een steker of druk ze zelf netjes in vorm.

Voor de saus

  • Eieren 3 stuks
  • Snufje zout
  • gemalen witte peper
  • ½ eetlepel Franse mosterd (glad)
  • 30 ml azijn
  • 650 ml olie

Verder heb je nog een garde nodig.

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
  2. Klop de eieren los in een bekken met een garde. 
  3. Vermeng alle ingrediënten met de eidooiers en roer dit goed door elkaar.
  4. Druppel de olie druppelsgewijs aan de eidooiers toe. maar blijf vooral goed doorroeren.
  5. Ga hier net zo lang mee door totdat de helft van de olie is toegevoegd en dan kan de olie wel wat sneller toegevoegd worden, maar blijf goed roeren.

Toppings

  • 1 Rode ui in ringen gesneden 
  • 4 mooie Blaadjes sla 
  • 4 Augurken in plakken 
  • 4 goede plakken Old Amsterdam kaas 
  • 2 Tomaten in plakken

Maak je BBQ klaar voor Direct Grillen 200 tot 250 graden. Zodra de Q op temp is beginnen we met de broodjes te grillen voor een overheerlijke roast smaak. Blijf er wel bij staan want het gaat snel!! 
Vervolgens gaan we de burgers grillen. Leg de burgers op de hete grill en bak ze 3 à 4 min per kant met de deksel dicht. Doe de kaas op het laatste moment erop en laat deze licht smelten.  In tussentijd kunnen we de broodjes beleggen.

Bij de beste burger serveren we een speciaalbier. Onze voorkeur gaat uit naar een IPA omdat het fruitige van de hop een mooi balans brengt bij het vette vlees. Mooie stijlvoorbeelden zijn bijvoorbeeld Lagunitas IPA, en Jopen Mooie Nel, of zoals op de foto: een Hopgoblin IPA.

Als garnituur zijn verse frites uit de oven een mooie toevoeging.

Ik zeg: enjoy!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s