Broodje pulled pork

Ingrediënten

  • Varkensschouder ±3 kilo
  • 350 milliliters appelsap
  • 100 gram Buurman & Buurman Mix
  • 8 versgebakken Broodjes
  • Blad sla

Ingrediënten B&B mix

  • 30 gram rietsuiker
  • 45 gram gerookt paprika poeder
  • 5 gram peper wit
  • 3 gram chillis
  • 2 gram venkelzaadjes
  • 2 gram kaneel
  • 3 gram knoflook poeder
  • 10 gram zout

Deze mix maakt alles op smaak! 

Benodigdheden

  • Rookhout
  • Uiteraard een BBQ
  • Kernthermometer

Snij eventueel hard vet weg, wrijf nu de schouder ruim in met B&B mix. Bereid de barbecue voor op indirect grillen tot een temperatuur van 110°C.

Plaats de schouder op een rooster met daaronder een opvangbak met een laagje water, vervolgens doe je het rookhout erbij. Steek een thermometer in het vlees met een kernthermometer op 87°C, en sluit de deksel.

Check na ongeveer een uurtje hoe de schouder eruit ziet en spray deze goed in met appelsap zodat de korst gaat kleuren. Vul de briketten bij zodra het nodig is. Zoals vaker adviseren we dit te doen door middel van de minion methode.

Na zo’n 5 à 6 uur pak je de schouder in aluminiumfolie. Sluit de deksel en vul de briketten bij voor je volgende uren.

Nu ongeveer 12 uur verder check je de kerntemperatuur en die zou nu rond de 87 graden moeten zijn.

Haal de schouder uit de barbecue en bewaar hem in een doek in een koelbox… Uiteraard zonder elementen! Het is om de schouder warm te houden, niet koud!

Intussen kun je het lekvocht van de schouder in koken. Voeg hierbij wat B&B kruiden toe en een scheut ketchup en eventueel een borrel glas whiskey. Neem zelf ook een glas whiskey, als je er van houdt. Grapje, wie houdt er niet van?

Nu de schouder klaar is om te pullen, nemen we 2 stevige vorken en trek je het los in dunne draden. Niets met die sneue plastic klauwen, twee sterke vorken doen het prima. Maak het geheel op smaak met wat B&B mix en een goede scheut saus.

Ingrediënten voor de zoetzure rode kool

Liefst een dag van te voren maken zodat de smaken erin kunnen trekken.

  • 1 kool extra fijn gesneden
  • 50 gram rozijnen
  • 30 gram suiker
  • 100ml  witte wijnazijn
  • 100ml water
  • 1 kaneel stokje
  • 1 ster anijs

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het, giet het overtollige eraf. Bewaar het in de koelkast.

Yesss, we kunnen aan tafel!

Snij de Broodjes open en leg de sla, rode kool op de bodem. Doe een goede hoeveelheid pulled pork erop met een schepje BBQ saus.

Ik zeg: geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s