Warmgerookte zalm met asperges

Heel veel eenvoudiger wordt het niet, en toch is het een absoluut favoriet gerecht in de zomer.

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • Peper
  • Zeezout
  • Een hele citroen
  • Appelrookhout
  • Een bergje groene asperges

Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën rond 110°C. Plaats rookhout op de gloeiende kolen. Zodra de barbecue op temperatuur is, plaats je de zalmmoten in de barbecue en rook je ze tot een kerntemperatuur van 55°C. Daarna haal je de zalmmoten van de barbecue, en pak je ze even in aluminiumfolie.

Als je de ruimte hebt, kun je boven de kolen al een grill-rooster warm laten worden en de laatste vijf minuten de asperges er al op gooien. Dan komt het qua timing wel lekker uit. De asperges zijn snel goed, en met een paar keer keren zijn ze al klaar.

Knijp de citroen uit over zowel de asperges als de zalm. Maal een beetje peper op de zalm, en gooi een beetje zeezout op de asperges. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s